Gevuld paasbrood

Briochebrood gevuld met gerookte zalm, asperges, ei en mozzarella

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten
Oventijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng in de planeetmenger (keukenmachine) de bloem met 2 eieren, het zout, de gist, de suiker en de roomboter tot een homogeen deeg. Maak de melk lauwwarm en voeg toe aan het deeg. Kneed nog stevig door en dek dan af met een vochtige doek. Laat op een warme plek een uur rijzen.
  2. Kook ondertussen 4 eieren hard. Laat schrikken en pel voorzichtig. Snijd de asperges in stukjes. Snijd de mozzarella doormidden en dep zeer goed droog.
  3. Kneed het deeg na een uur lichtjes door. Leg in een ingevette vorm. Druk enigszins plat tot een grote plak is ontstaan en lepel er wat pesto op. Leg er het gekookte ei, de mozzarella, de stukjes asperges en de gerookte zalm op.
  4. Vouw er de rest van de het deeg omheen en zorg dat het zeer goed gesloten is.
  5. Smeer de bovenkant lichtjes in met losgeklopt ei en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Smeer na het rijzen nogmaals in met losgeklopt ei en plaats in de voorverwarmde oven.
  8. Laat ongeveer 30 minuten bakken. Neem uit de vorm en snijd aan tafel open, zodat de vulling zich toont.

Stappenplan voor gevuld paasbrood

TipEventueel kun je de verse gist vervangen door 2 kleine zakje gedroogde gist (14 gram).

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g kristalbloem
  • 2 dl melk
  • 6 grote eieren
  • 25 g kristalsuiker
  • 10 g zout
  • 40 g verse gist
  • 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 8 geblancheerde witte asperges
  • 8 plakjes gerookte zalm
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 tl verse pesto
  • 1 losgeklopt ei

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 19 maart 2024