Dessert om samen te delen

Shared dessert

Vier voordelen van een shared dessert:

#1 Desserts per volledige tafel verkopen
#2 Creëer de wow-factor
#3 Meer beleving aan tafel
#4 Gemakkelijk te maken met bestaande ingrediënten

Shared dessert

Een borrelplank en tapasplank zijn niet meer weg te denken in de horeca. Maar een shared dessert is nét wat minder vanzelfsprekend. Terwijl deze afsluiting helemaal niet zo vreemd is. Denk aan een extra grand dessert of - speciaal voor Valentijn - een liefdescoupe met twee lepeltjes. Alinea in Chicago maakte zelfs als signature dish een compleet dessert op tafel op. Dat gaat misschien wat ver, maar een shared dessert is wel een garantie voor meer beleving aan tafel. Én omzet verhogend: je verkoopt per volledige tafel.

SHARED TIRAMISU

Extra verrassend: dit dessert maak je af aan tafel. Dat kan al heel eenvoudig. Breek bijvoorbeeld een grote meringue aan tafel over het dessert en spuit de laatste toefjes room erop. Maar zorg wel voor exposure, zodat je ook andere gasten enthousiast maakt.

 

LEPELDESSERT

Ideaal voor gasten die al bijna vol zitten: lichte desserts zoals mousses, bavarois en kwark. Presenteer ze in schaaltjes met kleine koekjes die je gast als lepeltje kan gebruiken. Voor een geheel andere eetbeleving aan tafel. Echt iets onderscheidends!

Vijf tips om shared desserts te verkopen:

  1. Beveel altijd een shared desserts aan
    Zeker aan het begin van de avond. Als andere gasten het dessert zien, verkoopt het bijna zichzelf.

  2. Promoot via social media
    Een shared dessert is ideaal om te delen met je gasten op social media. Maak bijvoorbeeld een filmpje hoe je het aan tafel presenteert en vraag in je post met welke drie vrienden ze dit dessert willen bestellen. Zo krijg je enorm veel bereik.

  3. Varieer met smaken
    Vraag de gasten wat ze lekker vinden en pas het dessert daarop aan. Gebruik een mousse als basis en bouw het dessert van daaruit op.

  4. Presenteer als signature dessert
    Maak van het dessert je signature dessert en prijs het ook zo aan op je dessertkaart.

  5. Wees creatief met klassiekers
    Breng een kleine verandering aan in klassieke elementen. Herkenbaar voor de gast, maar toch vernieuwend.