Hertenbiefstuk met wildsaus en waterkersmousseline

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook voor de mousseline de aardappelen gaar.
  2. Prak de aardappelen en meng ze met de geklaarde boter, melk en ei.
  3. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat.
  4. Klop het geheel met een garde romig en luchtig. Roer de waterkers er op het laatst doorheen.
  5. Breng voor de stoofpeertjes de stoofperen, 4 dl van de rode wijn, suiker, kaneelstokje en kruidnagelen aan de kook en laat circa 25 minuten zachtjes garen.
  6. Bewaar de stoofperen in het kookvocht.
  7. Kook voor de wildsaus de rest van de rode wijn met de jus de veau tot de alcohol is verdampt.
  8. Voeg de wildfond en de peperkoek toe. Blijf roeren tot alle peperkoek is opgelost en de gewenste dikte is verkregen.
  9. Bak de biefstukjes bruin in een combinatie van boter en olie.
  10. Bestrooi met zout en peper en laat ze op een warme plek even rusten.

Opmaak tip Leg de mousseline op het bord, leg er de biefstuk bovenop, de stoofperen ernaast en geef de saus er apart bij.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen, geschild
  • 100 gram geklaarde boter
  • 2 dl volle melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 100 gram waterkers, fijngehakt
  • 4 stoofperen
  • 5,5 dl rode wijn
  • 200 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagelen
  • 4 dl jus de veau
  • circa 1 eetlepel geconcentreerde wildfond
  • 100 gram peperkoek, in stukjes
  • 8 x 100 gram hertenrugfilet
  • boter en olie
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 oktober 2012