Ovenbitterbal tonijn-wasabi

Gang
Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Zet de wasabi-sesam klaar om te gebruiken als panade.
  2. Snijd de tonijn fijn en breng op smaak met visfond.
  3. Maak het water aan met de aardappelpureepoeder.
  4. Voeg hier de eidooier aan toe.
  5. Roer het mengsel goed door en rol tussen plastic dun uit (½ cm).
  6. Vorm balletjes van de tonijn.
  7. Laat de balletjes goed koelen.
  8. Rol de balletjes door de panade.
  9. Bak de bitterballen krokant af in een voorverwarmde oven (175°C).

Ingrediënten

  • 350 g tonijn
  • 30 g Maggi geconcentreerde Vloeibare Visfond
  • ½ l water (koud)
  • 125 g Maggi KTB aardappelpuree
  • 2 st eidooier
  • 2 st eiwit
  • 50 g wasabi-sesam

Publicatie datum: 15 september 2015