Boter, kaas en canneloni

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta af volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat goed uitlekken
  2. Smoor de spinazie kort in een scheutje zonnebloemolie. Neem van het vuur, laat goed uitlekken en snijd fijn
  3. Meng de fijngesneden spinazie met de helft van de mascarpone en schep in een spuitzak
  4. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
  5. Meng de gesneden tomaat met de rest van de mascarpone en meng er nog wat tomatensaus door. Schep eveneens in een spuitzak
  6. Leg de afgekookte pasta op een bakplaat met de opening naar boven en spuit de helft vol met de groene mascarpone en de helft met de rode mascarpone
  7. Verwarm de pasta nog 5 minuten in de steamer
  8. Warm ondertussen de rest van de pastasaus op in een steelpan en trek met behulp van een lepel strepen op het bord, zodat het patroon van boter, kaas en eieren ontstaat
  9. Leg er de gevulde pasta naast, zodat de kinderen zelf het spel kunnen spelen aan tafel

Ingrediënten

  • 200 gram Rummo Calamarata
  • 100 gram gewassen spinazie
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 150 gram mascarpone
  • 2 tomaten
  • 200 gram huisgemaakte pastasaus (tomatensaus)

Publicatie datum: 15 mei 2018