Groene salade met sponscake van doperwt

Groene salade met sponscake van doperwt
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe voor de sponscake alle ingrediënten in de blender en draai het volledig glad. Kruid met zout en peper.
  2. Wrijf door een zeef, schenk in een sifon en belucht met 2 patronen. Zet koud weg.
  3. Maak 1 avocado schoon, snijd in mooie partjes, kruid met zout en peper en besprenkel lichtjes met olijfolie. Brand mooi af met behulp van een crèmebrûléebrandertje.
  4. Maak de andere avocado schoon, schep in de blender en voeg een beetje olijfolie, limoensap en -rasp, peper en zout toe. Draai volledig glad en schep in een spuitzakje.
  5. Schep de doperwtenpuree eveneens in een spuitzakje.
  6. Snijd de kopjes van de groene asperges en blancheer kort. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  7. Schaaf de rest van de groene asperges met behulp van een dunschiller in linten en marineer kort met olijfolie, limoensap, peper en zout. Marineer de doperwtjes en de aspergekopjes op dezelfde manier.
  8. Spuit kartonnen bekertjes tot ⅔ vol met de inhoud van de sifon. Plaats in de magnetron en gaar 1 minuut op vol vermogen. Neem uit de magnetron, keer om en laat afkoelen. Pluk grove stukken van de sponscake.
  9. Dresseer heel strak op een bord de sponscake, de aspergelinten , de chuka wakame, de zeewiertartaar, de gebrande avocado, gemarineerde doperwt, dopjes van de avocado en doperwt, pompoenpitten.
  10. Garneer met de bloedzuring en de Affilla Cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de groene salade

  • 75 g doperwtenpuree
  • 2 avocado’s
  • olijfolie
  • 8 groene asperges
  • 100 g wakame
  • 1 limoen
  • ½ bakje Affilla Cress
  • 8 takjes bloedzuring
  • ½ potje zeewiertartaar
  • 50 g geblancheerde doperwtjes
  • 1 tl pompoenpitten

Voor de sponscake van doperwt

  • 80 g doperwtenpuree
  • 100 g suiker
  • 120 g eidooier
  • 180 g eiwit
  • 80 g bloem
  • snufje zout
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2019