Handtruffels met blond bier, geiten­kaas en honing

Prachtig roze ruby chocolade geeft een lieflijk effect aan de knapperige florentines van noten en vruchten.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Smelt de melkchocolade in een pannetje op laag vuur.
  2. Voeg geitenkaas, bier, honing en boter toe en roer tot een gladde ganache. Laat de ganache 3 uur in de koelkast opstijven.
  3. Schep met een ijslepel circa 20 porties uit de ganache en rol tot mooie balletjes. Laat opnieuw 15 minuten opstijven.
  4. Smelt intussen de pure chocolade in een pannetje op laag vuur. Wrijf wat gesmolten pure chocolade tussen je vingers. Bedek elk ganacheballetje met je chocoladehanden rondom met een laagje chocolade en laat ze dan in een bak met de cacao vallen. Schud de bak zodat de balletjes rondom met cacao zijn bedekt.
  5. Laat ze hard worden en schud de overgebleven chocolade van de truffels.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 120 g melkchocolade
  • 30 g zachte geitenkaas
  • 60 ml blond bier
  • 1 el honing
  • 15 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 150 g cacao

Publicatie datum: 15 september 2019