Kreeftenstaart met gerookte ribeye

Lauwwarme kreeftenstaart met gerookte ribeye, cantaloupemeloen, kerriemayonaise, roodlof en Vene cress Kroepoek van curry
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeftenstaarten 3 minuten in ruim kokend water, schep uit het vocht en laat uitwasemen op een plateau.
  2. Knip de kreeftenschaal open, haal er het staartvlees uit, verwijder het darmkanaal en laat het vlees rusten op ongeveer 50°C
  3. Steek mooie bolletjes uit de meloen met een parisienneboor en marineer ze in het gingerbeer.
  4. Frituur de kroepoek 1 minuut in de friteuse op 180°C, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Dresseer 3 plakjes gerookte ribeye op het bord, leg er de kreeftenstaart op en kruid met een snufje zout en de gerookte olijfolie.
  6. Leg er de uitgelekte meloenbolletjes speels bij en spuit er dopjes van de mayonaise langs.
  7. Garneer met de kroepoek, aangemaakte blaadjes roodlof (olijfolie) en de cress en dek het gerecht af met een smoker.
  8. Maak rook met behulp van de smoker en het houtmot en open de cloche aan tafel.

Opmaaktip Snij de entrecote in dunne plakken en leg deze in roosjes in het midden van het bord in een rij (3 stuks). Leg de lauwwarme kreeft hier in de lengte bovenop. Leg de bolletjes cantaloupemeloen om het gerecht heen. Zet verschillende puntjes kerriemayonaise van verschillende grootte. Snij de roodlof in de lengte en steek deze tussen het gerecht. Dresseer tot slot de Vene cress op het gerecht. Klaar om te roken!

Ingrediënten

  • 4 verse kreeftenstaarten
  • 12 plakjes gerookte ribeye
  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 100 ml gingerbeer
  • kerriemayonaise
  • 4 st currykroepoek
  • olijfolie met rookaroma
  • olijfolie
  • 8 blaadjes roodlof
  • 20 blaadjes vene cress
  • 1 tl rookmot

Publicatie datum: 15 oktober 2019