OpmaaktipDresseer de zuurkool net uit het midden in een steker op het bord. Doe dat luchtig zodat het vocht rondom de zuurkool blijft zitten. Leg de zeeduivel op de zuurkool en leg hier de voorgesneden lardo bovenop, deze smelt mooi weg. De gebakken paddenstoelen dresseer je tegen de vis en de zuurkool aan. De bietencrème dresseer je met een volle eetlepel naast de vis. De gelakte gele en rode biet dresseer je om de vis heen. De uitgestoken plakjes choggiabiet dresseer je tegen de biet. Tot slot schuim je de jus op (die rond de 65°C is) en strooi je wat cèpespoeder over het gerecht.
Tip Zeeduivel heeft een unieke structuur. Deze vis kun je bakken en rustig in de pan garen, in de oven kan ook, zorg dan i.v.m. de eiwitten dat de oven niet hoger ingesteld wordt dan 130°C. De jus van eekhoorntjesbrood kun je al een dag van tevoren maken. De smaak kan alleen maar beter worden. Om de jus mooi schuimig te krijgen voeg je op het laatst klontjes roomboter toe en zorg je dat de jus niet kookt, rond de 65-70°C is perfect.
Publicatie datum: 15 oktober 2019