Groene shakshuka

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de focaccina af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 150 graden.
  3. Verwarm in een vuurvaste hapjespan de kookroom en los er gehakte spinazie met het kerriepoeder in op. Voeg de fijngesneden kruiden en de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak met een lepel kuiltjes in de groene massa.
  5. Breek de eieren 1 voor 1 in de hete massa (in de kuiltjes) en plaats in de voorverwarmde oven.
  6. Laat gedurende ongeveer 10-12 minuten pocheren. Het eiwit dient gestold te zijn, maar de dooier mag nog zacht zijn.
  7. Serveer de shakshuka met het gesneden brood.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Pinguin gehakte spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 g Pinguin doperwten
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 el fijngesneden kervel
  • 4 Eike eieren
  • 2 focaccina's spinazie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2020