Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de bonen af met koud water. Doe ze in een ruime pan water en laat 12 uur staan. Giet de bonen af, zet ze opnieuw onder water en voeg de laurier toe. Breng op lage stand aan de kook en laat tegen de kook aan in circa 1,5 uur gaar worden. Giet af en laat afkoelen.
Laat de sardines uitlekken (vang de olie op). Hou de stukjes groente uit het blik apart en breek de vis in stukjes. Voeg de kruiden en azijn toe. Voeg de sardineolie of naar smaak een iets neutralere olie toe. Snijd de groenten uit het blik (inclusief het pepertje) fijn en voeg toe.
Schud alles door elkaar en voeg wat zout en flink wat gemalen peper toe. Laat een halfuur staan. Voeg indien nodig meer zout, peper en azijn toe.
Verdeel de salade over bakjes en verdeel daarover de tonijn. Trek er met de zesteur wat sinaasappelschil overheen.