Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week de cederhouten plank ongeveer 1 uur in koud water. Laat daarna goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Schraap onder de kraan de schubben van het vel van de zalmzijde. Dep de zijde zeer goed droog. Snijd de zalmzijde mooi bij en verwijder eventuele graten.
Smeer de zalmzijde rijkelijk in met de teriyakisaus en kruid eventueel nog lichtjes met versgemalen peper. Rasp er de limoenschil overheen.
Leg de zalmzijde op het geweekte cederhout en plaats 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de zijde) in de voorverwarmde oven.
Verhoog na die tijd de temperatuur naar 180 °C en laat nog 8 minuten garen. De saus zal nu lichtjes gaan karamelliseren.
Neem uit de oven en bestrooi met de furikake.
Optioneel kun je de zalmzijde toppen met topjes cress, fijngesneden bosui of dungesneden ringetjes rode peper.
Haal aan tafel met behulp van 2 vorken mooie stukjes zalm los en serveer aan je gasten.
Tip
Serveer de zalmzijde lauwwarm als luxe component bij de borrel of als voorgerecht.
Direct uit de oven kan de zalmzijde geserveerd worden als shared hoofdgerecht.
Serveer er dan je favoriete groentecomponenten bij.