Soep gamba's en garnalen
Bisque van garnalen met crème fraîche, noordse garnalen en zeegroente
Garnalen zijn een populaire keuze in de keuken vanwege hun delicate smaak en veelzijdigheid. Of je nu kiest voor een eenvoudige bereiding zoals gebakken garnalen met knoflook en citroen, of voor een complexer gerecht zoals garnalenrisotto of een pittige garnalencurry, deze zeevruchten passen perfect bij een breed scala aan smaken en ingrediënten. Garnalen kunnen worden gegrild, gebakken, gestoomd of gekookt en voegen een verfijnde touch toe aan elke maaltijd. Ontdek heerlijke recepten met garnalen en geniet van de rijke, maritieme smaken die deze veelzijdige zeevruchten te bieden hebben.
Geroosterde gamba’s van de barbecue, geserveerd in een geroosterde taco met een salsa van ananas en mango.
Voeg de garnalen toe aan de hete pan in een enkele laag, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken. Bak de garnalen aan één kant gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten, afhankelijk van de grootte van de garnalen. Je zult zien dat de garnalen van kleur veranderen en roze worden terwijl ze gaar worden.
Draai de garnalen voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 1 tot 2 minuten, of tot ze volledig roze en ondoorzichtig zijn van binnen.
Het pellen van garnalen bestaat uit drie stappen.
Daarnaast is het ook een optie op de staart van de garnaal te verwijderen, door deze voorzichtig los te trekken. Dit is echter niet noodzakelijk.