Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Molenaarsbrood meergranen & Sellerie broodsalade
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het Cookiebeleid voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zalm, een veelzijdige en voedzame vis, biedt een scala aan mogelijkheden in de keuken. Of je nu kiest voor een eenvoudige bereiding of een meer verfijnd gerecht, zalm blijft altijd een favoriet. Voor een snelle en gezonde optie kun je zalm grillen of bakken met wat citroen, knoflook en kruiden. Maar zalm is ook uitermate geschikt op te bereiden op de BBQ. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke warmgerookte zalm op de BBQ met citroen. Met zalm zijn de mogelijkheden eindeloos, waardoor het een geliefd ingrediënt is in allerlei keukens over de hele wereld.
Warmgerookte zalm
Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper.Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.
Bieten Wrap met Zalm
Bieten wrap met zalm, sla, komkommer en limoen-koriander mayonaise.
Millefeuille met zalm en roomkaas
Millefeuille van Pergamena rode ui met gerookte zalm, avocado en roomkaas.
Nigella bagel met warmgerookte zalm
Bagel met warmgerookte zalm, komkommer en rucola
Salade met gepekelde zalm in dragon-citroenolie
Een frisse voorjaarssalade met krieltjes, boontjes en zelf gepekelde zalm. De salade wordt koud geserveerd met een heel verrassende dragon-citroenolie.
Rauw gemarineerde zalm met mierikswortel-mayonaise
Wist je dat je verrassend lekkere gerechten kunt maken met rauwe zalm? Met deze toevoeging van rode biet en mierikswortel-mayo steelt jouw hapjestafel de show
Geschroeide zalm in miso met schorseneren en shiitakejus
Geschroeide zalm in miso, schorseneren, schuimige jus, komkommer en zoetzure chioggiabiet.
Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm
Open ravioli met gekonfijte asperges, doperwtjes en zalm.
New Food Generation
Licht gepekelde zalm met nori, ponzu-vinaigrette en avocadocrème
Licht gepekelde zalm met nori, ponzu-vinaigrette, avocadocrème, komkommer, retiche en dille.
Asperges en zalm om te delen
Een dinerplateau van asperges, romige puree, gebakken zalmfilet en hollandaisesaus met veel kruiden.
Easy Does It
Zalm met gnocchi en kool
Zalm uit de oven is altijd een goed idee. De combinatie met gnocchi is verrassend en erg geslaagd. Spitskool, bimi en citroen brengen het geheel samen.
Dillemousse met komkommer en gerookte zalm
Debic mascarpone opgeslagen met dille en citroenzeste, afgemaakt met komkommer en zalmsnippers.
Gebrande en gelakte zalm
Gebrande en gelakte zalm met aubergine, paksoi en limoensaus
Carpaccio van gemarineerde zalm
Dungesneden graved lachs met hüttenkäse, gefrituurde kappertjes en ingelegde rode ui
Eggs Benedict met gerookte zalm en hollandaise saus
Een verfijnde twist op een klassieker: Eggs Benedict met gerookte zalm en romige hollandaisesaus.
Lente 2022 Nieuwe Lente
Aspic van voorjaarsgroenten met gerookte zalm
Aspic van groene en witte asperges, doperwtjes, kwarteleieren en peultjes
Smörrebröd, garnalen-dillecrème & wilde zalm
Smörrebröd garnalen-dillecrème & wilde zalm
Smörrebröd, gerookte zalm, zalmkaviaar & haring
Smörrebröd gerookte zalm, zalmkaviaar & haring
Smörrebröd, twee soorten zalm & zure rode ui
Smörrebröd twee soorten zalm & zure rode ui
Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal
Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal
Zuurdesem sandwich met gerookte zalm en mierikswortel
Zuurdesem sandwich met gerookte zalm en mierikswortel
Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer
Warmgerookte zalm op krokant ciabattabrood met zoetzure bietjes en komkommer
Pompoencausa met gerookte zalm en zalmeitjes
Puree van geroosterde pompoen met limoenrasp en koriander, belegd met gerookte zalm, zalmeitjes en frisse kervel-frisée salade.
Carpaccio van zalm en heilbot met sushirijst en wasabi
Carpaccio van zalm en heilbot met sushirijst en wasabi
Asian zalm toast
Asian zalmtoastKrokante toast van kletzenbrood met gerookte zalm en Aziatische smaken
Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips
Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips, sushirijst en furikake
Oeuf en cocotte
Eitje uit de oven met gerookte zalm en mierikswortel, geserveerd met krokante toast.
Fluère Spritz
Alcoholvrije spritz met Fluère Bitter, alcoholvrije mousserende wijn en sodawater
Fluère Pink Gin & Tonic
Alcoholvrije cocktail met Fluère Raspberry Blend en tonic water
Fluère Gin & Tonic
Alcoholvrije cocktail met Fluère Original Botanical Blend en tonic water
Gepocheerde zalmzijde met zeegroenten
Hele zalmzijde uit de oven met gesmoorde groente, tobikokaviaar en tijm.
Matchasushi met asperge
Dit sushigerecht met zalm heeft alles om de smaakpapillen te verrassen.
Kibbeling met friet
Kindermenu - Homemade kibbeling van zalm en cornflakes is heel makkelijk te maken. Geserveerd met groentemayo een feestje voor kinderen.
Pastaschelpen gevuld met zalmmousseline
Met liquid concentrates breng je niet alleen je gerechten snel op smaak maar je kunt ze ook als basis gebruiken voor al je soepen en sauzen. En ze zijn zowel koud als warm toepasbaar.
Plaattaart van witte en groene asperges
Plaattaart van witte en groene asperges met gerookte zalm en mimosa van ei.
Wonton crisps
Krokante wontons, gevuld met een ceviche van zalm en avocado met little gem.
High Tea Sandwiches
Drie soorten sandwiches voor de high tea: met gerookte zalm, met beenham en met burrata
Hartige wentelteefjes met gerookte vis
Waarom wentelteefjes zoet maken als het ook hartig kan? Met gerookte zalm, gerookte heilbot, kruidenroomkaas, cressen en wat haringparels maak je er in een handomdraai een heerlijk en zeer uitgekiend gerecht van.
Salade van asperges met gerookte zalmfilet
Salade van groene en witte asperges met venkel, gerookte zalm en een dressing van waterkers
Hollands glorie
Geniet van een eenpersoonskaasplankje met Goudse XO Reverse, Grand Cru Beemsterkaas en Hooibloemkaas.
Quattro formaggi
Mooie combinatie van 4 heerlijke Italiaanse kazen voor een eenpersoon kaasplank.
Spaanse stamppot
Heerlijke stamppot met knapperig geroosterde groenten, smeuïge aardappelpuree en krokante chorizo. Een smaakexplosie op je bord!
Tropisch sateetje
Saté, geserveerd met een exotische mix van ananas, koriander en pittige chilisaus. Verfrissend met een vleugje citrus!
Glühkriek met specerijen
Glühwein gemaakt met kriekbier. Een heerlijke twist op de klassieke glühwein.
Caribbean coffee
Een heerlijke koffie met koffielikeur, sinaasappellikeur, spiced rum, lobbig geslagen slagroom en een vleugje kaneel.
Borrelplateau anno nu
Een smaakvol plateau met crispy bites, mozzarellasticks en diverse bitterballen, geserveerd met huisgemaakte dips.
Veelkleurige hutspot
Een vrolijke twist op de klassieke hutspot door de kleurrijke wortels.
Lemon-meringuetaartje
Lemon-meringuetaartje met yoghurt, suikerspin en vlierbloesem.
Cioccolata calda
Een rijke, Italiaanse warme chocolademelk. Dik, romig en perfect om jezelf mee te verwennen op koude winterdagen. Pure chocoladewellness!
Kaasfondue met kruiden
Eenpersoons kaasfondue met kervel en bieslook: een romige traktatie met een frisse, kruidige twist.
Armagnac met tropische twist
Verse ananassap gemengd met robuuste Armagnac en een vleugje citroen, geserveerd over ijs.
Knolselderij-rösti
Krokante knolselderij-rösti met aardappel, knoflook, citroenrasp en bladselderij. Een heerlijke twist op een klassiek gerecht.
Belgische stoemp
Een heerlijke mix van aardappelpuree en seizoensgroenten, geserveerd met Belgische kaas. Comfortfood op z'n best!
Warmgerookte zalm met citroen en zwarte peper. Gebruik de warmgerookte zalm als onderdeel van een voorgerecht als als luxe borrelhap tijdens een barbecue-avond.
De benodigde tijd om zalm in de oven te bakken kan variëren afhankelijk van de dikte van de zalmfilet en de gewenste gaarheid. Over het algemeen wordt aanbevolen om zalmfilets op een temperatuur van 175-200°C te bakken en deze ongeveer 12-15 minuten per 2,5 cm dikte te laten bakken.
Het is belangrijk om te onthouden dat zalm gaar is wanneer het binnenste vlees gemakkelijk uit elkaar valt met een vork en ondoorzichtig is geworden. Het is altijd aan te raden om de zalm regelmatig te controleren tijdens het bakken om te voorkomen dat hij te gaar wordt.
Zalm kan goed samengaan met een verscheidenheid aan groenten, afhankelijk van je smaakvoorkeuren en de bereidingswijze van de zalm. Hier zijn een paar suggesties: