Oops i dropped the lemon tart, van Massimo Bottura

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Kook citroengras op met melk, slagroom, suiker, citroenzest en geplet vers citroengras, bijvoorbeeld in de thermomixer. Laat even trekken, zeef, laat afkoelen en draai er ijs van.
  2. Maak een bodem van traditioneel fonceerdeeg met boter, poedersuiker, eidooier, boter, bloem en specerijen als kaneel, jeneverbes, kardemom en eventueel amandelpoeder en balsamico-azijn. Kneed kort tot een samenhangend deeg en laat in de koeling opstijven. Rol uit en steek er rondjes van circa 8 cm uit. Bak ze op een bakmat in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen.
  3. Maak een zabaglione door eidooier en suiker wit te kloppen en au bain-marie te verwarmen. Voeg citroensap en limoncello toe en klop van de warmtebron af tot koud. Garneer met bijvoorbeeld gekonfijte citrus, kappertjes, ingekookte balsamico, citroenpoeder en muntolie.

Tip‘Hier at ik met een stel vakidioten en uiteraard namen we dit beroemde dessert. Naast de interessante presentatie is het ook echt met recht een uitstekend uitgevoerde lemon tart’

Ingrediënten