Klein en fijn

High wine

Vier redenen om ­te kiezen voor high wine:

#1 Onderscheidend hapje presenteren
#2 Hapje met een verhaal
#3 Verkoop wijn en gerechtje in één keer
#4 Verrassend voor de gast

Wijn met een hapje presenteren is niets nieuws. Maar serveer je het hapje op het glas dan heb je een verrassende presentatie. High Wine is daardoor een geweldige invulling voor het borrelmoment. Doordat het kleine gerechtjes zijn, is het een prima invulling gasten die geen volledige maaltijd wensen. Je kunt het als concept op de kaart zetten of vraag aan de gasten of je een passend hapje erbij mag serveren.

Zorg daarom wel dat de kleine gerechtjes passen met de wijn of elkaar versterken. Serveer een volle witte wijn bij vette, romige gerechtjes. Zoet gaat mooi samen met zoet, maar ook met zoute hapjes en kazen. Een friszure wijn wordt zachter bij gerechtjes met zure elementen, zoals tomaten of kappertjes. Vertel wat de gasten welk hapje je serveert en waarom deze juist zo mooi past wij de wijn en je hebt direct een mooi verhaal aan tafel.

Mondavi
Woodbridge Chardonnay
California, USA
Zonnig en zacht met een friszure afdronk. Mooi bij gegrilde groenten of kruidige kip met citrusfruit.
Fles 75 cl
Art.nr. 577434

Wijn-spijs:
Gegrild spiesje van kipfilet met ananas en ananas-salsa met koriander.

Torrevento
Torre del Falco
Puglia, Italië
Deze robuuste, rijpe wijn van nero di troia vraagt om wild, bijvoorbeeld ree met cranberry.
Fles 75 cl
Art.nr. 043202

Wijn-spijs:
Wildpaté met Ardeense uiencompôte, pistache-crumble, cranberry's en bieslook.

Michele Chiarlo
Moscato d’Asti
Piemonte, Italië
Sprankelend en friszoet fruit. Drink deze bubbel bij een mooie Italiaanse ham met meloen.
Fles 75 cl
Art.nr. 163028

Wijn-spijs:
Cantaloupe en Galia meloenbolletjes met serano-ham en chips van ham met balsamico glaze.

Lergenmüller
Spätburgunder
Pfalz, Duitsland
Een rijpe, aardse Pinot Noir-stijl, en daardoor bijzonder lekker bij vis van de grill.
Fles 75 cl
Art.nr. 233103

Wijn-spijs:
Gegrilde rode mul geserveerd op geroosterde tomberry's met knoflook en tijm.

Lergenmüller
Weisser Burgunder
Trocken
Pfalz, Duitsland
Deze ronde, kruidige wijn kan wel wat hebben. Mooi bij kwartel of lichte gerechtjes met lam.
Fles 75 cl
Art.nr. 233250

Wijn-spijs:
Lolly van kwartelboutje gegaard in gerookt spek met gekonfijte peer.

Santa Alicia
Anke Blend 2 Winemakers Selection
Maipo Valley, Chili
Krachtig rood uit Chili. Perfect bij een stoer gerecht, zoals steak van de grill met zoete aardappelchips.
Fles 75 cl
Art.nr. 530322

Wijn-spijs:
Tataki van biefstuk met furikake en groentenchips.

Luis Felipe Edwards
Gran Reserva
Chardonnay
Colchagua Valley, Chili
Door zijn vette, rijpe tonen een goede begeleider van gerookte zalm of pittige gamba’s.
Fles 75 cl
Art.nr. 536690

Wijn-spijs:
Mini rouleaux van gerookte zalm met gebakken coquille en chuka wakamé.  

Luis Felipe Edwards Reserva
Shiraz
Colchagua Valley, Chili
Een klassieker, wild met rode kool. Deze intense, kruidige Shiraz maakt het nog lekkerder.
Fles 75 cl
Art.nr. 543286

Wijn-spijs:
Mini wrap met pulled wild boar, rodekoolsalade met krenten en appelstroop.

Bassermann-Jordan
Blanc de Noir
Pfalz, Duitsland
Elegant wit gemaakt van blauwe druiven. Serveer er lichte gerechtjes bij met asperges of vis.
Fles 75 cl
Art.nr. 760998

Wijn-spijs
Gerookte paling gelakt met oestersaus, gebrande komkommer en jonge blaadjes Romeinse sla.

Passende schaaltjes

Niet ieder schaaltje past mooi op een glas. Het moet stevig op het glas staan, niet schuiven tijdens het uitserveren en er moet een gerechtje mooi in passen. Wij hebben uit ons assortiment een aantal schaaltjes uitgetest die vrijwel op ieder wijnglas passen. Wil je het beste schaaltje voor op jouw glazen? Neem je glas mee naar een Sligro zelfbedieningsvestiging. Samen met onze non-food specialist vinden we vast de perfecte match.