Apple crumble new style met vanille, sabayon en kaneelijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Wrijf de ingrediënten voor de crumble door elkaar en houd deze rul en korrelig (geen deeg).
  2. Stort de crumble in een vierkante steker (6 centimeter). De dikte moet ongeveer 2 cm dik zijn. Dit 4 keer herhalen.
  3. Zet de crumble op vetvrij papier en bak deze in 12 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  4. Meng de ingrediënten voor het tuille-beslag.
  5. Snijd uit een stukje karton een lepelvorm (het gaat om de buitenvorm, niet om de lepel).
  6. Leg bakpapier op een bakplaatje en hierop de lepelvorm.
  7. Strijk de vorm af met beslag en herhaal dit 4 keer.
  8. Bak de tuille in 8 minuten af in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  9. Haal de tuille uit de oven en druk deze in een ‘echte’ lepelvorm.
  10. Bak de appels in de boter aan en voeg de suiker toe. Haal de pan van het vuur als de appels mooi bruin zijn.
  11. Voeg de rozijnen toe.
  12. Druk de appels en de rozijnen in de vierkante stekervorm en plaats deze op het bord, zet de afgebakken crumbledeksel er schuin tegen aan en knijp een bol kaneelijs in de lepelvormige tuill.

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 80 gram suiker
  • 80 gram suiker
  • 70 cl eiwit
  • 60 gram bloem
  • 45 gram boter
  • 40 gram speculaasjes (zeer fijn verkruimeld)
  • 4 appels (Elstar)
  • 1 eetlepel boter
  • 6 eetlepels suiker
  • 25 gram rozijnen
  • 0.3 liter kaneelijs
  • Snufje zout

Publicatie datum: 15 maart 2012