Bouillabaisse met saffraan, rivierkreeft, krab, green mossel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de paprika onder de grill of boven een gasvlam.
  2. Ontvel de paprika en deze fruit in wat olie, samen met de ui en knoflook.
  3. Voeg laurier, tijm, saffraan en cayennepeper naar smaak toe.
  4. Voeg de bouillon toe. Laat dit alles 10 minuten op laag vuur warm worden.
  5. Verwijder de kruiden.
  6. Voeg rivierkreeft, mosselen en krab toe. Roer goed en breng op smaak.
  7. Verwarm het in plakjes gesneden brood in een hete pan met wat citroenolie.
  8. Serveer de bouillabaisse met de bruschetta van briochebrood apart.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • Mespuntje saffraan
  • Mespuntje cayennepeper
  • 750 ml visbouillon

Publicatie datum: 15 maart 2012