Bouillon van tomaat met geitenroomkaas

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de vleestomaten in stukken.
  2. Voeg wat zout toe en blender de stukken tomaat gedurende enkele seconden.
  3. Passeer dan het mengsel door een passeerdoek.
  4. Dit heeft even tijd nodig, maar u kunt het proces versnellen door er bijvoorbeeld een verzwaarde grote pan op te plaatsen.
  5. Laat het mengsel een nacht staan.
  6. Snijd de minicourgettes van de bloem af en snijd ze schuin af in kleine schijfjes.
  7. Pel de sjalot en plisseer (ontvel) de minitomaten.
  8. Blancheer de gesneden courgettes en sjalot.
  9. Spuit de courgettebloem vol met geitenroomkaas.
  10. Verwarm de gevulde bloem gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  11. Verwarm de tomatenbouillon en schenk deze op het bord.
  12. Plaats daarop de bloem met daar omheen de gesneden courgettes, de gesneden sjalot en de geplisseerde minitomaten.

Tip Garneer het gerecht af met eetbare bloemen zoals rozenblaadjes en viooltjes.

Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 4 fleur de courgettes
  • 1 sjalot
  • 4 minitomaten
  • 4 eetlepels geitenroomkaas
  • Zout

Publicatie datum: 15 maart 2012