Broodje gezond

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de broodjes horizontaal door en haal voorzichtig het kruim eruit.
  2. Kook de basmatirijst met de kurkuma.
  3. Snijd het broodkruim in brunoise.
  4. Stoof de rauwkost en meng met het broodkruim, de paddenstoelen-wildmix en de olijfolie.
  5. Meng de basmatirijst erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd het tomaatje in partjes en voeg deze er ook bij. Meng met wat limoensap en de raz el hanoutdipper.
  7. Bestrijk de twee helften van de broodjes met zure room, leg daarop het spinazieblad en het groenterijstmengsel.
  8. Sluit de twee broodhelften en bind samen met slagerstouw.

Ingrediënten

  • 4 boemerangbroodjes, Boulangerie Lambèr
  • 100 gram basmatirijst
  • 1 mespunt kurkuma
  • 200 gram rauwkost
  • 30 gram paddenstoelen-wildmix, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zongedroogde tomaat
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel raz el hanoutdipper, O’Life
  • 1/2 bekertje zure room
  • 50 gram spinazie
  • Zout en peper
  • Slagerstouw

Publicatie datum: 15 maart 2012