Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de bladeren Romaine sla en leg ze in ijswater om ze nog krokanter te maken.
Maak knoflookolie door twee verse knoflookteentjes te kneuzen en gedurende tien minuten in de lauwwarme olijfolie te laten wellen.
Doe drie eetlepels van deze knoflookolie in een koekenpan en bak daarin op laag vuur het witbrood tot croutons.
Laat afkoelen.
Snijd of scheur de bladeren Romaine in stukken, droog met een slacentrifuge, breng over in een kom en meng met de helft van de overgebleven knoflookolie. Bestrooi met zout en peper.
Kook een ei gedurende één minuut.
Sla het vervolgens stuk in een mengbeker en klop even los met een vork.
Meng met de wijnazijn, het citroensap, zout, peper en de rest van de knoflookolie.
Giet de dressing over de salade en meng goed.
Druppel vervolgens de Worcestershire saus over de salade en meng wederom goed.
Strooi dan de kaas erover en meng nogmaals.
Als laatste gaan de croutons boven op de salade.
Het is belangrijk de salade dan direct te serveren omdat de croutons anders het vocht van de dressing op gaan nemen.
Ingrediënten
3 kleine kroppen Romaine sla (gekoeld en ‘crispy’)