Caesar Salad

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de bladeren Romaine sla en leg ze in ijswater om ze nog krokanter te maken.
  2. Maak knoflookolie door twee verse knoflookteentjes te kneuzen en gedurende tien minuten in de lauwwarme olijfolie te laten wellen.
  3. Doe drie eetlepels van deze knoflookolie in een koekenpan en bak daarin op laag vuur het witbrood tot croutons.
  4. Laat afkoelen.
  5. Snijd of scheur de bladeren Romaine in stukken, droog met een slacentrifuge, breng over in een kom en meng met de helft van de overgebleven knoflookolie. Bestrooi met zout en peper.
  6. Kook een ei gedurende één minuut.
  7. Sla het vervolgens stuk in een mengbeker en klop even los met een vork.
  8. Meng met de wijnazijn, het citroensap, zout, peper en de rest van de knoflookolie.
  9. Giet de dressing over de salade en meng goed.
  10. Druppel vervolgens de Worcestershire saus over de salade en meng wederom goed.
  11. Strooi dan de kaas erover en meng nogmaals.
  12. Als laatste gaan de croutons boven op de salade.
  13. Het is belangrijk de salade dan direct te serveren omdat de croutons anders het vocht van de dressing op gaan nemen.

Ingrediënten

  • 3 kleine kroppen Romaine sla (gekoeld en ‘crispy’)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • Circa 150 gram witbrood, in blokjes
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • Sap van 1.5 citroen
  • Scheutje Worcestershire saus
  • 5 à6 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012