Espuma van groene asperges met laagjes eiwit en eigeel

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges en de ui 15 minuten in licht gezouten kokend water en giet ze af in een vergiet.
  2. Koel snel terug door met koud water te spoelen.
  3. Draai de ui en asperges fijn in een keukenmachine met de eidooier, mosterd en olijfolie.
  4. Voeg de ongeslagen slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Zeef het geheel zorgvuldig door een fijne zeef.
  5. Vul een iSi Gourmet Whip (sifon) met de aspergeroom en breng twee gaspatronen aan.
  6. Koel de sifon vier uur in de koelkast.
  7. Kook de eieren hard en scheid eidooier en eiwit.
  8. Hak beide fijn en meng citroensap en wat mayonaise door de eidooier.
  9. Maak in een glas mooie laagjes en garneer het gerecht met kort gefrituurde aspergeplakjes.

Ingrediënten           

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 citroen (sap)
  • 1 groene asperge (flinterdun geschaafd)
  • olie om te frituren
  • 250 gram groene asperges (zonder uiteinden)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl slagroom

Publicatie datum: 15 maart 2012