Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Voeg de gembersiroop en sojasaus toe en breng de saus eventueel op smaak met vers gemalen zout en peper.
Op het laatste moment de pan van het vuur halen en de saus met ijskoude boter monteren.
Snijd de tonijn in repen van 12 x 3 x 3 cm.
Leg de ruccola op een noriblad en leg hier een reep tonijn op.
Rol het vel met de sla en tonijn op en plak de rol vast met wat tussen je vinger platgewreven rijst Het is de bedoeling dat er royaal sla om de tonijn zit, anders gaat de tonijn garen tijdens het frituren.
Bloem het tonijnrolletje.
Maak nu het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik daarbij geen water maar iKi-bier.
Haal het rolletje door het beslag en laat ze iets uitlekken.
Paneer deze daarna in de panko.
Frituur de rolletjes gedurende 2.5 minuten in plantaardige olie van 190 graden Celsius. Frituur er maximaal 2 tegelijk in ruim olie.
Snijd de uiteinden van de gefrituurde rolletjes af en snijd het rolletje schuin doormidden.
Plaats de rollen rechtop op een bord met de gembersaus en een paar ruccolablaadjes.
Ingrediënten
300 gram tonijn aan 1 stuk (sushikwaliteit zonder vel)