Hertensalami met ravioli en truffelschuim

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotten en de cantharellen in de olijfolie aan.
  2. Voeg op het laatst de tomaatjes, peterselie, bieslook en rucola toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de hertensalami in flinterdunne plakjes van circa 10 centimeter lang.
  4. Kook de ravioloni beetgaar.
  5. Maak ondertussen een saus door de crème fraîche met de truffel goed om te roeren en te verwarmen.
  6. Lepel het cantharellenmengsel op het bord en plaats de gekookte ravioloni erop.
  7. Decoreer met truffelsaus, vervolgens de plakjes hertensalami in een krulvorm en als laatste de plakjes pecorino.

Ingrediënten

  • 50 gram sjalotjes, fijngesneden
  • 100 gram cantharellen
  • 6 eetlepels extra vièrge olijfolie, Olitalia
  • 5 honingtrostomaatjes, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel bieslook, gehakt
  • 25 gram rucola
  • 100 gram hertensalami, Ruig
  • 8 tot 12 stuks ravioloni met paddenstoelen en truffel, Divale
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels truffeltapenade, Il Tartufo di Paolo
  • 4 plakjes pecorino
  • Zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 maart 2012