Ossenhaas in zoutkorst met Serranohambeignets

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kneed zout, eiwit, bloem en water tot een zoutdeeg en laat dit bij voorkeur een dag rusten.v
  2. Meng de vijgenchutney met de kweepeerjam tot een perenvijgenchutney en zet koud weg.
  3. Rol het zoutdeeg uit.
  4. Bestrijk de ossenhaas met Provençaalse kruiden en daarna met panko.
  5. Leg de ossenhaas op het deeg en vouw het deeg zorgvuldig dicht. Zorg dat alle naden stevig aangedrukt zijn en er geen gaatjes in het deeg zitten.
  6. Bestrijk het deeg met eidooier en zet het pakket 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C tot het een kerntemperatuur 60-65°C heeft voor een rosé resultaat.
  7. Haal het vlees uit de oven, laat het 8 minuten rusten en snijd het vlees (met korst) in porties.
  8. Verwarm de beignets 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  9. Serveer de ossenhaas met shiitake, sla en balsamicodressing, perenvijgenchutney en Serranohambeignets.

Ingrediënten

  • 120 gram Himalayazout, O’Life
  • 1 eiwit
  • 240 gram bloem
  • 5 eetlepels water
  • 3 eetlepels vijgenchutney, O’Life
  • 8 eetlepels kweepeerjam
  • 600 gram ossenhaas
  • 4 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 200 gram panko
  • 1 eidooier
  • 8 Serranohambeignets, kant-en-klaar, Flavours of de World
  • 100 gram shiitake, gebakken
  • 1/4 friseesla
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • Balsamicodressing, O’Life

Publicatie datum: 15 maart 2012