Peerbrie-spiezen, perziktorentjes en gevulde vijgen

Gang
Nagerecht Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de peerbrie-spiezen door de geschilde peer in plakjes te snijden.
  2. Bestrooi deze peerplakjes met suiker en laat ze karameliseren in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  3. Laat ze afkoelen tot ze krokant zijn.
  4. Snijd de brie in vier gelijke blokjes.
  5. Plak tegen elk brieblokje twee peerplakjes en serveer deze op spiezen.
  6. Snijd plakjes van de perzik. Maak daarna torentjes van achtereenvolgens mozzarella, perzik en basilicum. Herhaal dit en garneer met honingkaramelsaus.
  7. Bereid de gevulde vijgen door de vijgen van bovenaf in vieren te snijden tot ze net niet helemaal door zijn.
  8. Leg dan de vijgen op een bakplaat met de ingesneden kant naar boven, besprenkel ze met de suiker en verbrokkel de gorgonzola erover.
  9. Zet de vijgen in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas licht gesmolten is.
  10. Decoreer met de halve walnoten en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1/2 peer
  • 1 theelepel suiker
  • 80 gram brie
  • 1 perzik
  • 8 dunne plakjes buffelmozzarella
  • 8 blaadjes basilicum
  • Honingkaramel garneersauce, O’Life
  • 4 vijgen
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 40 gram gorgonzola dolce
  • 4 halve walnoten, Krexxx

Publicatie datum: 15 maart 2012