Poffertjes van ratte-aardappel met geitenkaas en spiegelei van kwartel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel de zilveruitjes en zet met Beur culinair aan in de pan.
  2. Blus af met de port en laat minimaal een uur trekken tot alle port is opgenomen door de uitjes of is verdampt.
  3. Meng de warme aardappelpuree met het bakpoeder en de bloem en spatel het eiwit er voorzichtig doorheen.
  4. Vul de luchtige puree af in een spuitzak met glad spuitmondje.
  5. Verwarm een bakpan met een scheutje Beur culinair.
  6. Spuit torentjes in de pan en bak de poffertjes om en om goudbruin.
  7. Breng water aan de kook in een hoge pan en zet er een poffertjespan bovenop.
  8. Bestrijk de poffertjespan met wat boter en breek in elk holletje een kwartelei.
  9. Bak de eitjes tot ze nét gaar zijn.
  10. Plaats op elk bord drie poffertjes, met daarop een plakje geitenkaas en daar bovenop het kwarteleitje.
  11. Decoreer met een geblancheerde groene aspergekop.

Ingrediënten

  • 1 netje zilveruitjes
  • Beur culinair
  • 1 fles port
  • 300 gram puree van ratte-aardappel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram bloem
  • 1 dl opgeslagen eiwit
  • Boter
  • 12 kwarteleitjes
  • 12 plakken geitenkaas, Chevre
  • 12 groene aspergekoppen

Publicatie datum: 15 maart 2012