Salade van scheuten en groene bonen

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de pecannoten en pijnboompitten in een anti-aanbakpan.
  2. Schil de wortel en snijd in de lengte in 12 zeer dunne plakken en blancheer deze.
  3. Blancheer ook de sugarsnaps en peultjes.
  4. Snijd de geschilde bataat in flinterdunne plakken en frituur deze op 160 graden.
  5. Meng de mosterd, honing en morilles tot een saus.
  6. Meng de avocado-olie met de appelazijn en breng hiermee de door elkaar gemengde wortel, sugarsnaps, peultjes, taugé en tomaatjes op smaak.
  7. Decoreer dit op een bord met de gefrituurde aardappel, de nootjes, erwtasperges, green peez en het roggebrood en maak het bord af met wat mosterdmorilles-crème.

Ingrediënten

  • 30 gram pecannoten, Krexxx
  • 30 gram pijnboompitten, Krexxx
  • 1/2 winterwortel
  • 150 gram sugersnaps
  • 75 gram peultjes
  • 1/2 zoete aardappel (bataat), geschild
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 ruime eetlepel honing
  • 1 theelepel morilles uit de molen, Sabarot
  • 2 eetlepels avocado-olie, Huileries de Lapalisse
  • 1 eetlepel appelazijn, Rois de France
  • 80 gram taugé
  • 4 kerstomaatjes, in vieren
  • 25 gram erwtasperges
  • 25 gram green peez
  • 1/2 plak Fries roggebrood, grof verkruimeld

Publicatie datum: 15 maart 2012