Sashimi van Canadese kreeft met een tempura van lamsoor

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak het tempurameel aan.
  2. Verwijder het zand uit de lamsoor en doop deze in het tempurabeslag.
  3. Frituur de lamsoor 3 minuten in arachideolie van 180 graden.
  4. Maak een bouillon van wortel, uiringen, bleekselderij, wijn, laurier, tijm, water en kreeftensoep.
  5. Laat de bouillon 10 minuten trekken en zeef deze daarna.
  6. Kook de kreeft 3 minuten in de hete bouillon.
  7. Laat de kreeft in het kookvocht afkoelen, zodat deze lekker sappig blijft.
  8. Smeer de Matze cracker in met wasabimayonaise.
  9. Snijd dunne plakjes van de kreeft en plaats deze dakpansgewijs op de crackers.
  10. Maak het af met een toefje friseesla en besprenkel het geheel met limoensap.
  11. Serveer samen met de gefrituurde lamsoor.

Ingrediënten

  • 1 pak tempurameel
  • 250 gram lamsoor
  • Arachideolie, Olitalia
  • 1 wortel gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 1 stengel bleekselderij, gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 1 takje laurier
  • 1 takje tijm
  • 2.5 l water
  • 1 eetlepel kreeftensoep, Oscar
  • 400 gram Canadese kreeft
  • 4 stuks Matze crackers
  • 2 eetlepels wasabimayonaise, O’life
  • ½ krop friseesla
  • 1 limoen

Publicatie datum: 15 maart 2012