Temaki

Gang
Tussengerecht Amuse Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het noriblad doormidden met een scherp mes.
  2. Leg een dunne laag sushirijst op de linkerhelft van het noriblad.
  3. Breng met de vingertop een dun streepje wasabi aan op de rijstuks
  4. Leg op de rijst reepjes groenten en reepjes vis of vlees Rol het geheel vervolgens ietwat taps op tot een hoorntje. De ingrediënten mogen aan de bovenkant uit het hoorntje steken.

Ingrediënten

  • 250 g sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zout
  • 3 stengels bleekselderij
  • 100 g rosbief (vleeswaar)
  • 1/2 zakje waterkers (à 75 g)
  • 1 bakje cocktailgarnalen (125 g)
  • 1 pakje nori-vellen
  • ca. 1 eetlepel wasabipasta (tube 45 g)
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus

Publicatie datum: 15 maart 2012