Zeeuwse mosselen met champagne-sabayon

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de mosselen en de groenten met 5 eetlepels champagne in 3 minuten met de deksel op de pan niet te gaar. Anders worden de mosselen te hard van structuur.
  2. Haal de mosselen uit de pan en bewaar het vocht.
  3. Haal het vlees uit de schelpen.
  4. Klop voor de sabayon de eidooiers met het mosselvocht en de champagne op. Laat de temperatuur daarbij tot maximaal 60˚C komen. Zorg voor een mooi luchtige sabayon.
  5. Stoof de zeekraal in de boter met 4 eetlepels water en de boter mooi beetgaar.
  6. Verwarm de mosselen en doe deze per 2 in de schelpen.
  7. Leg de sabayon op de mosselen en serveer direct op warme borden.

Ingrediënten

  • 40 grote mosselen (Prins & Dingemanse)
  • 100 gram prei ui wortel
  • 2 dl champagne
  • 1 dl mosselvocht
  • 5 eidooiers
  • 100 gram zeekraal
  • 1 eetlepel boter

Publicatie datum: 15 maart 2012