Canadese kreeft op Oosterse wijze

Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een court bouillon van het water, de ui, knolselderij, wortel en sereh en kook hierin de kreeften 6 - 7 minuten.
  2. Dek de pan onmiddellijk af om opspattend water te vermijden.
  3. Haal de kreeften meteen uit de pan en bewaar 1 dl van de court bouillon.
  4. Snijd de kreeft in tweeën en bewaar de pootjes voor de garnering.
  5. Fruit voor de saus de sjalotten, vadouvan en pepertjes in de boter aan tot ze glazig zijn.
  6. Voeg daarna de papaja toe, blus af met de court bouillon en kokosmelk en breng dit aan de kook. Laat inkoken tot de helft en blender voor het serveren luchtigheid in de saus.
  7. Werk af met de fijngehakte koriander.
  8. Plaats de bananenbladeren met daarop de kreeft op het bord.
  9. Serveer met wat dunne plakjes limoen. Presenteer de saus apart.

Ingrediënten

  • circa 4 liter water of Gastronomisch Zeesap, Aqua Divina
  • 50 gram ui
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram winterwortel
  • 1 stengel sereh
  • 4 Canadese kreeften, circa 750 gram
  • 4 sjalotten, fijngehakt
  • 1/2 theelepel vadouvan
  • 2 kleine chilipepers, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 50 gram boter
  • 2 papaja’s, in brunoise
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 eetlepel koriander
  • 12 bananenbladen
  • 1 limoen

Publicatie datum: 15 mei 2012