Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak een court bouillon van het water, de ui, knolselderij, wortel en sereh en kook hierin de kreeften 6 - 7 minuten.
Dek de pan onmiddellijk af om opspattend water te vermijden.
Haal de kreeften meteen uit de pan en bewaar 1 dl van de court bouillon.
Snijd de kreeft in tweeën en bewaar de pootjes voor de garnering.
Fruit voor de saus de sjalotten, vadouvan en pepertjes in de boter aan tot ze glazig zijn.
Voeg daarna de papaja toe, blus af met de court bouillon en kokosmelk en breng dit aan de kook. Laat inkoken tot de helft en blender voor het serveren luchtigheid in de saus.
Werk af met de fijngehakte koriander.
Plaats de bananenbladeren met daarop de kreeft op het bord.
Serveer met wat dunne plakjes limoen. Presenteer de saus apart.
Ingrediënten
circa 4 liter water of Gastronomisch Zeesap, Aqua Divina
50 gram ui
100 gram knolselderij
100 gram winterwortel
1 stengel sereh
4 Canadese kreeften, circa 750 gram
4 sjalotten, fijngehakt
1/2 theelepel vadouvan
2 kleine chilipepers, zonder zaadjes, fijngesneden