Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Los de suiker al roerend op in de azijn, schep de komkommer en paprikatapenade er goed door en eventueel zout. Laat enkele uren in de koeling intrekken.
Schaaf de aardappelen in dunne plakjes, bestrooi met zout en laat 15 minuten staan.
Spoel ze af, dep ze goed droog en bewaar in een doek tot gebruik.
Halveer de kerstomaatjes en roer ze door de ketchup.
Maak paneermeel van het speltbrood door deze circa 5 minuten op 180 graden in de oven te drogen en daarna te verkruimelen.
Snijd de gember fijn.
Meng het gehakt met het paneermeel en met de ui, de helft van de knoflook, gember, chilipeper, suiker en ei.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en barbequesaus.
Maak er 8 burgers van en bak deze in circa 10 minuten gaar in de boter.
Kook de wortelstengels circa 3 minuten tot ze nét niet gaar zijn en giet ze af.
Fruit de rest van de knoflook met de mosterd 5 minuten in de olijfolie en voeg er de uitgelekte wortel aan toe.
Roer er honing en wat zout door en laat nog een paar minuten met deksel op de pan op laag vuur staan.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
Frituur in de arachideolie op 180 graden de aardappelplakjes per portie van 125 gram in enkele minuten goudbruin en knapperig.
Laat de chips op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi naar smaak met wat zout.
Ingrediënten
3 eetlepels rietsuiker
3 eetlepels azijn
1/2 komkommer, in stroken
1 theelepel paprikatapenade
170 gram zoete aardappel, schoongeboend
3 cherry-/kerstomaatjes
3 eetlepels ketchup
1 plak speltbrood
170 gram Livargehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 cm verse gemberwortel
mespuntje chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden