Perenmuffins

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder de klokhuizen uit de peren en stoof de peren in het water met de kaneel, 10 gram suiker en citroensap beetgaar.
  2. Verwijder het kaneelstokje en bind het stoofvocht met het aardappelmeel.
  3. Snijd de afgekoelde peren in brunoise (houd 12 partjes apart voor de garnering).
  4. Mix de boter met de rest van de suiker op middelhoge snelheid door elkaar tot een lichte en luchtige massa.
  5. Voeg daarna al mixend een voor een de eieren toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel.
  6. Voeg tot slot de melk toe en mix nog 2 minuten tot een luchtig en glad beslag.
  7. Vul 12 ingevette muffinvormpjes voor ongeveer de helft met het beslag.
  8. Lepel hierop de helft van de perenbrunoise, plaats hierop de rest van het beslag en decoreer met perenbrunoise.
  9. Bak de muffins circa 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 170 graden, waarvan de laatste 3 minuten met een plakje brie erop.
  10. Serveer met een partje stoofpeer.

Ingrediënten

  • 300 gram stoofperen, geschild en in vieren
  • 1 dl water
  • 2 cm kaneelstokje
  • 260 gram rietsuiker
  • kneepje citroensap
  • 2 gram aardappelmeel
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 (grote) scharreleieren op kamertemperatuur
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 120 gram brie, in 12 plakjes

Publicatie datum: 15 mei 2012