Tiramisu met thee

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de schil van de sinaasappels, inclusief het wit, en snijd 4 ervan overdwars in schijfjes.
  2. Breng ondertussen op een matig vuur 40 gram van de suiker met 4 eetlepels water aan de kook tot er een mooie, goudbruine karamel ontstaat.
  3. Verdun van het vuur de karamelstroop met het sap van de overgebleven sinaasappel.
  4. Schenk de karamel over de plakjes sinaasappel.
  5. Week de macarons in de thee.
  6. Klop het eigeel met de rest van de suiker tot een schuimige massa.
  7. Voeg mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat.
  8. Snijd met een steker ovalen uit de spekkoek en leg deze op kleine bordjes.
  9. Leg op elke portie een gekarameliseerd sinaasappelschijfje.
  10. Spuit de mascarponecrème erop, plaats hierop een halve macaron en spuit hierop weer een dotje crème.
  11. Bestrooi met cacaopoeder.
  12. Serveer de rest van de gekarameliseerde sinaasappelpartjes er apart bij.

Ingrediënten

  • 5 sinaasappels
  • 175 gram rietsuiker
  • 2 macarons
  • 20 cl sterke earl grey thee, Alex Meijer
  • 4 dooiers van scharrelei
  • 330 gram mascarpone
  • 4 plakjes spekkoek
  • 1 kleine theelepel cacaopoeder

Publicatie datum: 15 mei 2012