Ice brûlée

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de versgemaakte espresso samen met het crushed ice en met de siroop, melk en chocolate cookies in een blender.
  2. Schenk uit in een glas en laat circa 15 seconden rusten. Plaats als topping een toef slagroom er bovenop.
  3. Druk de kletskop voorzichtig in de slagroom en maak het geheel af met een takje munt.
  4. Serveer direct.

Tip Koffie die lang koud staat wordt bitter. Maak daarom van tevoren de gewenste hoeveelheid van de overige ingrediënten (behalve de topping). Voor het uitserveren hoeft u door dit mengsel dan alleen nog maar de verse, warme espresso te blenderen, samen met het crushed ice.

Ingrediënten

  • 48 cl dubbele espresso
  • 16 eetlepels crushed ice
  • 8 cl crème brûlée siroop, Monin
  • 4 cl chocolate cookie siroop, Monin
  • 12 cl volle melk
  • 8 chocolate cookies
  • 4 toefjes geklopte slagroom
  • 4 kletskoppen, in stukjes
  • 4 takjes munt

Publicatie datum: 15 juni 2012