Coquilles

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak blini's: zeef de bloem door de aardappelpuree en maak de puree smeuïg met de eieren en eidooiers.
  2. Breng op smaak en bak er blini's van in een niet te hete pan totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  3. Maak pompoencrème door de pompoen samen met het kaneelpijpje, steranijs, jus d'orange, appelsap en water op laag vuur koken tot ze gaar is. Voeg hierna de room toe.
  4. Verwijder het kaneelpijpje en de steranijs en mix het pompoenmengsel tot een crème. Zeef deze crème door een bolle zeef en kook het eventueel verder in tot de gewenste dikte.
  5. Verwarm de pompoencrème en bak of grill de coquilles kort. Maak alles op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Leg de blini’s op een warm bord met voldoende tussenruimte.
  7. Maak quenelle’s van de pompoencrème.
  8. Dresseer de coquilles en maak het gerecht af met, door olijfolie gehaalde, landcress.

Ingrediënten

  • 75 gram bloem
  • 500 gram aardappelpuree
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 pompoen, schoongemaakt en in stukken
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 steranijs
  • 250 ml jus d’orange
  • 250 ml appelsap
  • 250 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 12 coquilles
  • olijfolie
  • 1 bakje landcress (Mijnboer)
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 november 2012