Wasabistamppotje

Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de tonijnfilet in stukjes en hak ze fijn. Draai ze in de keukenmachine met korte stootjes samen met het citroengras, de koriander, chilipeper, limoenrasp, Thaise vissaus en het ei tot een niet al te glad mengsel.
  2. Laat het mengsel afgedekt rusten in de koeling. Rol 12 balletjes van het mengsel en haal deze door de panko.
  3. Kook de aardappelen gaar, stamp ze fijn en breng op smaak met boter, warme melk, wasabi en zout en peper.
  4. Verhit telkens 1 eetlepel van de arachideolie in een pan. Bak de tonijnballetjes hierin één voor één goudbruin.
  5. Frituur de prei in de sesamolie.
  6. Plaats een driehoeksteker op het bord, vul af met de wasabiaardappelstamppot, verwijder de steker en decoreer met de gefrituurde prei en sud ‘n sol tomaatjes.
  7. Plaats de tonijnballetjes er aan een prikker bij.
  8. Giet bij elk tonijnballetje een paar druppels sojasaus op het bord.

Ingrediënten

  • 400 gram tonijnfilet
  • 1/2 stengel citroengras, buitenste verwijderd en fijngehakt
  • 30 gram verse koriander, grof gehakt
  • 1 groene chilipeper, zonder zaadjes, grofgehakt
  • fijngeraspte schil van 1 limoen
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 40 gram panko
  • 500 gram aardappelen, panklaar
  • 50 gram boter
  • scheutje volle melk
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 1 dl arachideolie
  • het wit van 1 prei, in julienne
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 4 sud ‘n sol tomaatjes
  • een paar druppeltjes sojasaus
  • 1 klein ei
  • zout en versgemalen (zwarte) peper

Publicatie datum: 15 januari 2013