Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de tonijnfilet in stukjes en hak ze fijn. Draai ze in de keukenmachine met korte stootjes samen met het citroengras, de koriander, chilipeper, limoenrasp, Thaise vissaus en het ei tot een niet al te glad mengsel.
Laat het mengsel afgedekt rusten in de koeling. Rol 12 balletjes van het mengsel en haal deze door de panko.
Kook de aardappelen gaar, stamp ze fijn en breng op smaak met boter, warme melk, wasabi en zout en peper.
Verhit telkens 1 eetlepel van de arachideolie in een pan. Bak de tonijnballetjes hierin één voor één goudbruin.
Frituur de prei in de sesamolie.
Plaats een driehoeksteker op het bord, vul af met de wasabiaardappelstamppot, verwijder de steker en decoreer met de gefrituurde prei en sud ‘n sol tomaatjes.
Plaats de tonijnballetjes er aan een prikker bij.
Giet bij elk tonijnballetje een paar druppels sojasaus op het bord.
Ingrediënten
400 gram tonijnfilet
1/2 stengel citroengras, buitenste verwijderd en fijngehakt