Zuurkoolstamppot met kabeljauw

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Klop 80 gram boter luchtig en dit meng met de mosterd, kruiden, kaas, panko en zout en peper tot een panade.
  2. Kook de zuurkool met wat wijn en laat vervolgens goed uitlekken. Kook de aardappelen gaar in water met zout, stamp ze fijn en breng op smaak met wat boter, warme melk, peper en zout. Roer tot een fijne massa en houd deze warm.
  3. Bak de kabeljauw op de velkant heel kort krokant aan (hij mag niet helemaal gaar worden) en laat afkoelen.
  4. Schep de gare zuurkool op de kabeljauw en hierbovenop de kruidenpanade. Plaats het geheel circa 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  5. Maak op voorverwarmde borden een ruwe streep met de aardappelstamp. Decoreer hierop de kabeljauw, zuurkool en panade. Maak af met takjes tahooncress en decoreer met wat druppels gesmolten, gezouten boter.

Ingrediënten

  • 120 gram gezouten boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel dragon, fijngesneden
  • 1 theelepel dille, fijngesneden
  • 1 theelepel bieslook, fijngesneden
  • 50 gram Reypenaar, geraspt
  • 60 gram panko
  • 400 gram zuurkool
  • scheutje witte wijn
  • 400 gram aardappelen, panklaar
  • scheutje volle melk
  • 4 stuks kabeljauwfilet met vel
  • 8 takjes tahooncress
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 januari 2013