Aspergesoep

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel de black tiger garnaal, bak aan beide zijden krokant en breng op smaak met zout en peper. Neem een groot bekken en maak een flinke hand kataifi deeg los met je vingers. Meng heel voorzichtig met beur culinair en zorg dat alle deegslierten rondom gecoat zijn.
  2. Maak een nestje van het deeg op een siliconenmatje en bestrooi met geraspte Parmigiano kaas. Bak af in een oven van 185 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  3. Laat de sliertasperges uitlekken en bestrijk met beur culinair, leg dit op een bakpapier en verwarm.
  4. Verwarm de soep zoals vermeld staat op de verpakking. Schenk de aspergesoep in de glazen en decoreer met draadjes zeewier. In het bovenste glas plaats je het nestje kataifi deeg en de gebakken black tiger garnalen. Serveer de warme asperges op het bakpapier apart bij de soep.

Tip Wijntip: Tohu Sauvignon blanc 2012

Ingrediënten

  • 4 dl aspergesoep, Dinnerland
  • 12 stuks black tiger garnalen, Serfish
  • 2 eetlepels olijfolie, Olitalia
  • 12 stuks sliertasperges, Grand Gérard
  • 1/10 deel van het pak kataifi deeg
  • 2 eetlepels geraspte Parmigiano kaas
  • Beur culinair
  • 30 gram Japans zeewier, Anova

Publicatie datum: 15 maart 2013