Spicy zalm met Indiase kachumbersalade

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2
Type Keuken
Indiaas Fusion

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Besprenkel de zalmfilet met het citroensap en wrijf ze in met de korianderpoeder en het komijnzaad. Meng de tomaat, ui, komkommer, koriander en chillipepers in een schaal en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
  3. Dek de salade af.
  4. Bestrijk een bakplaat of bakvel met wat olijfolie, leg de zalmfilets erop en bak ze in 18-20 minuten gaar en bruin.
  5. Verwarm de naan even onder de grill en serveer met de zalm en kachumbersalade.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets van ca.175 gram
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/4 komkommer, in blokjes
  • 3 eetlepels verse koriander, gehakt
  • 1 kleine groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
  • een paar flinterdunne ringetjes rode chilipeper
  • olijfolie om te bakken
  • 1 naan, afbak
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 augustus 2013