Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de hertensalami in heel dunne plakjes, schil de pastinaak en pompoen en trek er mooie linten van.
  2. Blancheer de pastinaak- en pompoenlinten in de honing en appelazijn.
  3. Bestrooi de hertenrugfilets met wat zout en versgemalen peper en bak ze medium in een beetje boter.
  4. Blus de filets af met de cranberry's en een theelepel rietsuiker en trancheer ze.
  5. Stoof de andijvie kort, verdeel deze over 4 verwarmde borden en leg hier plakjes hert op. Karamelliseer de gekookte kastanjes met wat boter en suiker.
  6. Decoreer de hertenrugfilets met de wildchips van hertensalami, rolletjes pastinaak en pompoen, de gekaramelliseerde kastanjes en lepel wat uienrozijnenchutney en cranberry's rondom.

Tip In plaats van hertenrugfilet kunt u voor dit gerecht ook heel goed werken met reerug. Dit hebben we in het seizoen altijd op voorraad en hoeft niet van te voren te worden besteld.

Ingrediënten

  • hertensalami, Ruig
  • 1 pastinaak
  • 1/2 oranje pompoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelazijn, Rois de France
  • 4 x 120 gram Europese hertenrugfilet, Ruig
  • cranberry’s
  • boter
  • rietsuiker
  • 1/2 krop andijvie, grof gesneden
  • gekookte kastanjes, Ponthier
  • uien-rozijnenchutney, O'life
  • zout en versgemalen peper

Publicatie datum: 15 oktober 2013