Dry Aged Rumpsteak met witte-truffelcustard en appelcake

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de runderfond, room en vanillepasta langzaam aan de kook op laag vuur.
  2. Voeg de witte truffel hieraan toe en klop de eierdooiers met de maizena tot een egale mix.
  3. Schenk al kloppend het warme roommengsel over de eierdooiers.
  4. Schenk dit geklopte mengsel terug in de pan en laat het, constant roerend, op laag vuur langzaam opwarmen.
  5. Bak de rumpsteak op hoog vuur snel bruin (rare) en laat daarna rusten in aluminiumfolie.
  6. Bak de cantharellen in de overgebleven braadjus, haal de cantharellen daarna uit de pan.
  7. Blus de jus met calvados, lepel over de cantharellen en kook het geheel in tot een stroperige massa.
  8. Dek de custard af met het appelcakerondje en maak het geheel af met bean blossom.
  9. Serveren in aparte schaaltjes.

Ingrediënten

  • 1 dl runderfond
  • 1 dl room
  • Nomu vanillepasta
  • 1 theelepel witte-truffelsalsa
  • 1 eierdooier
  • 1/2 afgestreken eetlepel maizena
  • 1 rumpsteak van 200 gram, Dry Aged
  • Cantharellen
  • Appelcake, Maison Niels de Veye, uitgestoken in rondje van ca 6 cm
  • Bean blossom
  • Calvados

Publicatie datum: 15 november 2013