Hertenbiefstuk met witte chocolade en cranberries

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rooster de pastinaak op grof zout in de oven.
  2. Steek vervolgens het middelste gedeelte eruit en pureer deze met de room en five spices.
  3. Karamelliseer de uien met honing, walnoten en appelbalsamico in de boter.
  4. Bak de hertenbiefstukken kort aan en gaar het vlees ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 62 graden.
  5. Blus het braadvet van de biefstukken af met appelsap.
  6. Serveer het geheel met de appeljus en brokjes witte chocolade.

Ingrediënten

  • 200 gram pastinaak, geschild
  • 2 dl slagroom
  • five spices
  • boter
  • 3 uien, gehalveerd
  • 8 walnoten
  • 2 el notenhoning
  • 1 eetlepel appelbalsamico
  • 4 hertenbiefstukken
  • 3 dl appelsap
  • brokjes witte chocolade met cranberries, Maison Niels de Veye
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 november 2013