Oestermaki met komkommer en mierikswortelschuim

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en snijd deze in zeer dunne linten.
  2. Open de oester en zorg dat het oestervocht bewaard blijft. Houd de oester dus goed recht.
  3. Snijd de oesters zorgvuldig uit de bolle schelp.
  4. Vermeng de rijstazijn, saké, mirin en het suikerwater.
  5. Verwarm het oestervocht met dit mengsel en los hierin de gelatine op.
  6. Schenk alles in een sifon, draai de kop erop en voeg drie patronen toe. Laat hem daarna 2 uur rusten in de koelkastuks
  7. Besmeer het komkommerlint met mierikswortel en rol deze om de oester.
  8. Decoreer het geheel met dungesneden radijs, borage cress en het schuim van de mirin.

Ingrediënten

  • 12 blanche oester
  • 1 komkommer
  • 100 gr rijstazijn
  • 35 gram sake
  • 100 gram mirin
  • 5 gram gelatine (4dl)
  • mierikswortel
  • borage cress
  • 3 radijsje, dungesneden
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 november 2013