Kip met paddenstoelen en prosciutto in witte wijn

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kruid de kipstukken met zout en peper en bak ze rondom in een zware pan in boter.
  2. Haal uit de pan en bak de prosciutto en tijm in de pan.
  3. Schep de helft eruit en bewaar als garnering.
  4. Schep de sjalotjes in de pan en bak ze bruin.
  5. Voeg de paddenstoelen en bloem toe en bak al roerend op matig vuur 5 minuten.
  6. Schenk de bouillon en wijn erbij een breng aan de kook.
  7. Leg de stukken kip terug in de pan, zet het vuur laag en laat in 45 minuten gaar koken.
  8. Schep de crème fraîche erdoor en verwarm tot een mooi gebonden saus.
  9. Serveer de kip met aardappelpuree en garneer met de rest van de prosciuttoreepjes.

Ingrediënten

  • 1 hele kip (Poulet Noir), in stukken
  • 50 gram boter
  • 100 gram prosciutto
  • een paar takjes tijm
  • 8 sjalotjes
  • 300 gram kleine gemengde paddestoelen
  • 10 gram bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 300 ml witte Riesling
  • 200 ml crème fraîche
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 april 2014