Mini-pavlova's met vanillerabarber

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Leg de rabarber in een ovenschaal, bestrooi met de helft van de rietsuiker en sprenkel het sinaasappelsap erover.
  3. Leg het vanillestokje erbij.
  4. Klop de eiwitten stijf en voeg 1 eetlepel basterdsuiker per keer al kloppend toe tot een glad, glanzend mengsel ontstaat.
  5. Voeg de maïzena en azijn toe.
  6. Schep 4 bergjes schuim op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met een paletmes tot een mooie vorm.
  7. Schuif in de oven en bak 1 uur.
  8. Zet de laatste 30 minuten de rabarber erbij.
  9. Schakel de oven uit en laat helemaal afkoelen.
  10. Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door de yoghurt.
  11. Smelt de rest van de rietsuiker in een koekenpan tot karamel en strooi de szechuanpeper in de pan.
  12. Schenk op een met bakpapier bekleed werkvlak en hak fijn als de karamel hard is.
  13. Leg op 4 borden een pavlova en schep de room en rabarber erop.
  14. Bestrooi met de pepercrunch en garneer met de blaadjes babyleaf.

Ingrediënten

  • 300 gram rabarber in stukken van 5 cm
  • 75 gram rietsuiker
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 40 gram eiwitten
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 5 gram maïzena
  • 5 ml wittewijnazijn
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml dikke Griekse yoghurt
  • 8 blaadjes babyleaf red chard

Publicatie datum: 15 april 2014