Kingkrabstaart ‘yakitori style’

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Begin met de crème. Gaar alle ingrediënten in de snelkookpan in 20 minuten gaar.
  2. Pureer het in de keukenblender, breng het op smaak en druk het door een fijne zeef.
  3. Als crème is het mooi te gebruiken, nog mooier is het om het luchtig te maken met een kidde. Bij deze uitvoering los je nog 2 gram Vegetal van sosa in de massa op.
  4. Verwarm de barbecue tot 200 graden.
  5. Smeer de krabstaarten in met olie.
  6. Rol de staarten losjes over de barbecue.
  7. Laat het vlees daarna nog even met de yakitorisaus wellen en serveer het in de gedroogde schaal van de krab, bij de ingemaakte groenten, de zomerkruiden en de quinoa.
×

Ingrediënten

Voor de kingkrabstaart

  • 4 gekookte krabstaarten
  • 100 gram yakitorisaus
  • 300 gram crème van knol en djeroek
  • 60 gram zelf ingemaakte groenten als pompoen, komkommer en zilveruitje of Amsterdams zuur in kleine stukjes
  • 20 gram geplukte zomerkruiden
  • 2 eetlepels gepofte quinoa
  • zonnebloemolie

Voor de crème van djeroek poeroet:

  • 500 gram vis- of krabbouillon
  • 300 gram knolselderij, in blokjes van 2 cm
  • 1 stok citroengras
  • 8 blaadjes limoenblad
  • 30 gram met bonito gefermenteerde rijstazijn
  • zout en peper

Publicatie datum: 15 mei 2014