Veggie gourmet burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de pesto - pureer de peterselie met de knoflook, pijnboompitten, geraspte geitenkaas en 5 eetlepels olie tot een smeuïge saus.
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de portobellos en groenteplakken met de rest van de olie en bak ze op hoogvuur in de grillpan 2 minuten per kant.
  3. Rooster ondertussen de sneetjes donkervolkoren licht en bestrijk één kant met een beetje pesto.
  4. Beleg de met pesto bestreken broodjes met sla, de gegrilde groenten, de portobello’s, wat pesto, een plakje zachte geitenkaas en een pluk alfalfa.
  5. Dek af met de kapjes en serveer.

Ingrediënten

  • 1 bosje platte peterselie, blaadjes van de steeltjes geplukt
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram pijnboompitten
  • 25 gram geraspte harde geitenkaas
  • 100 ml olijfolie
  • 4 portobello’s
  • 1 courgette in schuine plakken van ca. 1 cm dik gesneden
  • 2 rode paprika’s in grove stukken
  • 8 sneetjes donker volkorenbrood
  • 4 mooie blaadjes lollo biondo sla
  • 25 gram alfalfa

Publicatie datum: 15 mei 2014