Gepocheerde schol met vongole

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
  2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de sjalotjes glazig op laag vuur.
  3. Schep de vongole en de helft van de dragon erbij, zet het vuur hoog en blus af met de witte wijn.
  4. Leg de deksel op de pan en kook de vongole tot ze open zijn.
  5. Schenk ze af, zeef het kookvocht en schenk deze terug in de pan.
  6. Kook de linguini in de andere pan in ca. 8-10 minuten gaar.
  7. Schep de laatste minuut de groene asperges bij de pasta.
  8. Pocheer de scholfilets in het overgebleven kookvocht.
  9. Giet de pasta af en schep om met de rest van de boter, dragon en vongole.
  10. Verdeel over vier diepe borden en leg op elk bergje pasta een scholfilet.
  11. Schep het pocheervocht over de vis en pasta en garneer de borden met verse dragon.

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram vongole, goed gewassen
  • 1 bosje verse dragon, grof gehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300 gram linguini
  • 250 gram groene asperges, in stukjes
  • 400 gram scholfilet
  • 75 gram boter

Publicatie datum: 15 juni 2014